Mihail Mihov

Михаил Михов
Администратор в Joomla! Bulgaria

Понеделник, 31 Октомври 2016 19:01

Днес е явно деня на охлюва :)

Написана от

Не съм свикнал да споделям лични мисли в Интернет, особено когато това касае работа, но явно ми е кипнало от това.

Днес се сблъсках с 2 проекта, направени и пуснати от колеги със скорост отчетена от Google PageSpeed Insights за зареждане на Уеб сайта е около 20 - 30%

Искам да споделя този проблем публично с бъдещите собственици на сайтове изградени на Joomla! и други платформи, за да знаят какво трябва да изискват от хората, които им изграждат сайтовете и за какво си плащат.

Много е важно да видите скоростта с която зарежда вашия бъдеш Уеб сайт преди да Ви го издадът хората които го изграждат.

Ако вие имате договор за изработка, обърнете внимание на тази клауза, ако я няма - изисквайте да присъства.

В инструмента на Гугъл - Google PageSpeed Insights вие можете напълно безплатно да тествате ваши нов Уеб сайт за скорост на зареждане към мобилни устройства и за стационарни компютри. Това е линка към инструмента:

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Единственото, което трябва да направите е в полето 'Въведете URL адрес на уеб страница' на Google PageSpeed Insights да въведете адреса в Интернет на вашия бъдещ Уеб сайт (там където го виждате и одобрявате от вашите разработчици) и натиснете бутона ' АНАЛИЗИРАНЕ'

Резултата е в червено - лошо, резултата е в жълто - сравнително добре, резултата е в зелено - перфектно.

Скоростта на зареждането на един Уеб сайт е комплексна величина. Не е тук мястото да го описвам основно и Вие трябвате да бъдете информирани от вашия разработчик (хората които работят върху вашия нов проект)

Ако този въпрос бъде повдигнат от Вас в самото начало на проекта, Вие ще бъдете информирани какъв е баланса на скорост / код / изображения (снимки) и всичко останало свързано с тази тема.

Ако някой колега или бъдещ собственик на Уеб саит има нужда да се консултира с мен по този въпрос, съм на Ваше разположение.

Прочетена 524 пъти